TOP 5 asusteet

Kotikutoisesti-blogi täytti tänä syksynä kaksi vuotta. Ensimmäinen julkaisuni oli Kun opettaja aloittaa alusta, ja tämä julkaisu on järjestyksessä 73. Kiitän teitä lukijoitani näin yhteisesti: kiitos palautteista, kommenteista ja kannustuksesta! Työ käsitöiden parissa jatkuu.

Kokosin TOP 5 -listan niistä asusteista, joista te olette eniten tykänneet. Lahjoiksi, inspiraatioksi, vinkiksi tekemisen puutteeseen, pitkien talvi-iltojen iloksi.

Mikä parasta, melkein kaikki suosikkiasusteet syntyvät jämälangoista. Vanhojen lankavarastojen hyödyntäminen näyttää nyt olevan suosittua ja jopa trendikästä. Kannustan mielelläni kierrätykseen, ja yritän itsekin muistaa olla ostamatta turhia materiaaleja varastoon.

Tässä ne tulevat kiinnostavuusjärjestyksessä: huovutetut lapaset, säärystimet, huivi, puolisormikkaat ja ranteenlämmittimet. Kaikki ovat käsinneulottuja ja niihin löytyy linkeistä ohjeet. Samalla kertoilen miten neuleeni syntyivät, mistä sain idean ja mitä muistoja ne nyt herättävät.


1.

Huovutettujen Léttlopi-lapasten ohje on nopeasti noussut blogini suosituimmaksi neuleohjeeksi. Kiitos luottamuksesta! Olin ostanut muutaman kerän testimielessä, mutten heti tiennyt mitä niistä tekisin. Näiden lapasten kautta oli helppo totutella islantilaisiin lopi-lankoihin. Ohje on julkaistu myös Punomossa.


2.

Neuloin myös säärystimet Lettlopista, jota jäi paidasta yli. Islantilaisneulebuumin siivittämänä tämäkin postaus on saanut mukavasti lukijoita. Ohje on yksivärisille perussäärystimille, ja sen lisäksi jutussa on ruutupiirros kirjoneulevaihtoehdolle. Säärystimiin meni lankaa kaksi kerää.


3.

Aloin ensin kirjoittaa siitä, miten neuloin alpakkahuivia viiden päivän mittaisella automatkalla Espanjaan. Menomatkalla syntyi yksi huivi ja paluumatkalla toinen. Kuvassa ollaan alkumatkassa ja navigoidaan kohti Nyköpingiä.

Pitkillä automatkoilla on mukava neuloa jos käsillä oleva työ on helppo, ja jos neuloja kartturintyöltään ja muilta kiireiltään ehtii. Juttu sisältää ohjeen Outi Markkasen suunnittelemaan patenttineuleiseen huiviin. Lopuksi kirjoitin myös matkamme vaiheista: samassa paketissa oli tällä kertaa sekä matka- että käsityöblogi.


4.

Innostuin perinteisten kymiläisten kirjoneulelapasten kuvioista, ja neuloin kämmekkäät luonnonvalkoisesta ja harmaasta Novita Nordic Woolista. Ne olivat mitä parhaat karpalosuolla, jossa tarvitaan sorminäppäryyttä ja jossa ilman käsineitä voi tulla todella kylmä. Sammal ja marjat olivat marraskuussa jo kohmeessa.

Muistan reissun uusien käsineitteni lisäksi siitä, että hukkasin suolle toisen kuulolaitteeni. Sinne jäi.


5.

Ranteenlämmittimet ovat ylellisyys, kun kädet eivät tahdo muuten pysyä lämpiminä. Paitsi ulkoilussa, olen käyttänyt niitä myös kirjoittaessani tietokoneella. Näitä tulen tekemään jatkossa lisää, kunhan murtunut ranteeni paranee ja neulominen taas sujuu.

Lisää neuleasusteita ohjeineen löydät blogin aiemmista postauksista.

Iloisiin neulomisiin!

Kirjoita kommenttisi tähän!