Pitkä tyylikäs pannunalunen selkeyttää kattauksesi

Kaupallinen yhteistyö Lappajärven Värjäämön kanssa.

Mitä jos tekisit vaihteeksi pitkän pannunalusen? Sillä voit korvata kattauksessa erikokoiset, -muotoiset ja -väriset pienet pannunaluset.

Huushollimme on ehtinyt 45 vuoden ikään, ja sinä aikana on ollut käytössä pannunalunen jos toinenkin. Osan olen heittänyt jo pois. Jäljelle on jäänyt kolme eri muotoista ja eri materiaaleista valmistettua pannunalusta.

Pienet pannunaluseni ovat ihan kauniita yksittäin, mutta yhdessä käytettyinä useamman tarjoiluastian alla kokonaisuus on sekava.

Tältä pohjalta aloin suunnitella pitkää pannunalusta, joka korvaisi monet erilaiset pienet versiot. Pitkän mallinen alunen kokoaisi tarjottavat tyylikkäästi ja selkeyttäisi kattausta.

Niin syntyi yhteistyö Lappajärven Värjäämön kanssa: pitkä pannunalunen Esme-mattolangasta. Lanka on kehrätty huovutetusta villasta, ja se kestää hyvin kuumuutta.

Pannunalusen koko on 20 x 60 cm. Siihen mahtuu 2 – 3 tarjoiluastiaa.

Ohje on helppo

Tarvikkeet

  • 180 g tummanharmaata Lappajärven Värjäämön Esme-villalankaa (100 % huovutettu villa, 1 kg/rulla)
  • Neulepuikot 6 mm tai käsialan mukaan
  • Pala nahkapaperia, jos haluat ripustuslenkin

Lataa ohje täältä.

Ohje on julkaistu myös Kodin Pellervo -lehdessä.

Pannunalunen on helppo ja nopea neuloa. Se sopii hyvin vaikka loppukesän rapujuhlien tai muiden tunnelmallisten illanistujaisten kattaukseen.

Jos haluat kulmaan ripustimet, leikkaa kaksi 12 cm:n pituista lankaa ja ompele ne molempien päätyjen kulmiin.

Voit myös leikata nahkapaperista 3 x 12 cm:n suikaleen, tehdä nahkasaksilla sen päätyihin neljä reikää ja kiinnittää sen pannunalusen kulmaan lujalla puuvillalangalla (esimerkiksi kalalanka). Samaa tekniikkaa on käytetty neulotuissa patalapuissa. Alla olevat työkuvat on lainattu Sinellin. patalappuohjeesta.

Jos pidit postauksesta, jaathan sitä eteenpäin, kiitos!

#pitkäpannunalunen

1 Comment

Kirjoita kommenttisi tähän!