Neulo suosittu muhkumyssy Outi Markkasen ohjeella

Muhkeat joustinneulemyssyt ovat tulleet suomalaisten talvipukeutumiseen. Ihmettelin pari vuotta sitten tätä muhku-, muffi- ja chunky beanie -ilmiötä: kuvittelin ylisuuret myssyt epämukaviksi. Kunnes yhtäkkiä, tänä talvena silmäni olivat jo niin tottuneet myssyjen muhkeaan kokoon ja sen ylisuuriin silmukoihin, että halusin sellaisen itsellenikin.

Lankafirmat ja neulesuunnittelijat ovat tehneet vähän toisistaan poikkeavia versioita trendimyssystä, joten valinnanvaraa on. Päädyin Noon knitin malliin. Sen on suunnitellut Outi Markkanen. Hänen ohjeensa on helppo ja selkeä.

Lataa Outin myssyohje ilmaiseksi täältä.

Myssyn lankana on Katian Love Wool, joka on chunky-paksuinen yksisäikeinen ja löyhäkierteinen. Se sisältää 85 % uutta villaa ja 15 % superfine alpakkaa. Kerän koko on 100 g = n. 50 m. Myssyn meni lankaa kaksi kerää. Ostin okran väristä lankaa, väri n:o 112.

Puikkoni olivat 10-milliset kuten ohjeessa. Halusin kevyen reunan ja loin silmukat kiertämällä langan puikolle silmuiksi. Ehkä siistimmän tai ainakin tiiviimmän reunan saa luomalla silmukat tavalliseen tapaan neulomalla.

Paksuilla puikoilla neulominen oli minulle aluksi tosi hankalaa. Neuloksesta tuli epätasainen. Puikot tuntuivat liian lyhyiltä silmukkamäärään nähden, ja monta kertaa tuli mieleen hankkia puuhaan pyöröpuikot. Mutta työ eteni niin joutuisasti, että myssy olikin jo kavennuksissa ennen kuin ehdin puikkokaupoille.

10 mm:n sukkapuikot ovat vielä enemmän chunkyt kuin Love Wool.

Kerroin tuossa alussa, että sulattelin oman aikani ajatusta paksusta myssystä. Jouluna 2019 olin jo kerran yrittänyt neuloa sellaisen. Myssy kuitenkin epäonnistui. Silloin vaihdoin puikot virkkuukoukkuun ja käytin myssylangat pieneen olohuoneen mattoon. Juttu ensimmäisestä myssyprojektista löytyy täältä.

Paksun myssyn neulominen palkitsi, se syntyi nopeasti ja lämmittää varmasti. ”Tulkoon syys ja talvi, ne kyllä kestetään” 🎵🎶

Myssy on kiva pukea päälle ja se tuntuu mukavalta. Itse pidän siitä, ettei myssy mene päätä pitkin. Siksikin tämä on virkistävä vaihtoehto. Ja aika hauska.

Lisää myssyideoita instassa ja Pinterestissä tunnisteella #chunkybeanie.

1 Comment

Kirjoita kommenttisi tähän!