Mekkotehtaan Ainolla puutarhajuhliin

Kesällä juhlitaan ulkona, jos sää vain sallii. Jokainen kutsu kesäisiin ulkoilmajuhliin ilahduttaa minua aina erityisellä tavalla. Tiedossa on mukavaa oleilua vihreässä luonnossa, aurinkoa, rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja raikasta juomaa. Mitä päälle kesäisiin ulkoilmajuhliin?

Kesäjuhliin pitkässä mekossa

Ompelin nyt mekon, joka sopii kesäisiin vähän juhlavampiin tilaisuuksiin. Halusin kesämekkooni pituutta, helmoja ja leveitä poimutuksia. Hihat lisäisivät pukevuutta. Kankaaksi pellavaa tai puuvillaa. Tällä yhdistelmällä mekko olisi käyttökelpoinen sekä hellesäässä että viilenevissä illoissa.

Olen aikaisemmin ommellut Mekkotehtaan Aino-kaavaa soveltaen jo kaksi mekkoa – punaisen Metsovaaran ja nutrian värisen pellavaisen. Alkuperäinen Aino on lyhyt ja A-linjainen, ja siinä on rintamuotolaskos, taskut, venepääntie ja puolipitkät hihat.

Kaava löytyy Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan Mekkotehdas aikuisille -kirjasta. Aino on yksi kirjan kymmenestä mekosta.

Tein näin

Vaatesuunnitteluni alkaa yleensä tutkimalla omaa kangasvarastoa. Se on aina kaikkein inspiroivinta! Niin kävi nytkin: mekon kankaat löytyivät kaapista. (Jos olet seurannut blogiani, olet jo nähnyt näitä kankaita viireinä ja tunikassa.)

Kangas: valitsin mekko-osaan ohuehkoa 100 % pellavaa, hihoihin ja poimutelmaan 100 % käsityöpuuvillaa. Kumpaakin oli sen verran niukasti, ettei niistä yksinään olisi syntynyt pitkää ja leveää mekkoa.

Yksivärinen kangas on pellavaa, pilkullinen puuvillaa.

Kaava: muokkasin Aino-kaavaa piirtämällä pyöreän pääntien, pidentämällä helmaa ja lisäämällä helmaan poimutetun kaitaleen. Levitin hihan kaavaa hihansuussa poimutusta varten ja leikkasin myös siihen kaitaleen.

Helmassa on leveä poimutelma, jonka ompelin puuvillakankaasta.
Hihat ovat kokonaan puuvillaa.

Ompelin mekkoon keskitaka- ja keskietusaumat. En tehnyt niistä suoraa lakanansaumaa, vaan hyödynsin mahdollisuuden myötäillä saumassa kevyesti vartalon muotoja. Näin vaate ei ole ihan suora kaapu.

Mekko on kokoa 38.

Aurinkoista kesää sinulle!

Kuva Hans Pixabaystä.

Muut mekkoni, joissa sovellan Aino-kaavaa:

3 Comments

Kirjoita kommenttisi tähän!