Lyhythihainen poolopusero

Löysin viime keväänä mielenkiintoisen langan. Se on Rowanin Alpaca Classic, jossa on 57 % alpakkaa ja 43 % puuvillaa. Lanka on aika ohutta, 120 m/25 g, mutta sen verran pörröistä että sopiva puikkokoko on noin 3 – 3,5.

Kuudesta lankakerästä syntyi lyhythihainen poolokauluksinen neulepusero. Langan väri on 00102 (Charcoal Melange). Olen ihan heikkona tällaisiin vähän pörröisiin hiilenharmaisiin lankoihin! Aikaisemmin olen esitellyt täällä palmikkoneuleisen pipon ja A-linjaisen neuletakin. Molemmat neuloin alpakkalangasta.

Kuvassa lanka näyttää nyppyyntyneeltä, mutta se on oikeasti siisti.

Helmassa on 16 cm korkea resori, joka ulottuu vötäröltä melkein alalantiolle. Neuloin sen pitkillä puikoilla. Siirsin työn pyöröille ja jatkoin sileää neuletta, paitsi kummankin sivusauman kohdalla resoria 10 cm (5 + 5 cm) levyisenä. Tämä yksityiskohta ei tosin näy yhtään valmiissa työssä. Harmaan langan sävy on sen verran elävä ja olemus pörröinen, että joustinneule hukkuu siihen.

Tummasta langasta neulominen iltaisin oli työlästä, eikä tahtonut onnistua telkkarin ääressä. Piti olla tarkkana, että nurjat ja oikeat silmukat osuivat kohdilleen. Siinä tuli ajankohtaiseksi tilata niskalamppu. Neulominen helpottui ja työ alkoi sujua ihan toisella tavalla kuin yleisvalossa.

Vielä toimivampi konsti oli neuloa otsalampun avulla.


Poolokauluksen korkeus on 14 cm. Sen korkuiseen lankani juuri ja juuri riitti.

Luulen että tälle puserolle löytyy käyttöä. Lyhythihaisena se ei ole liian kuuma villatakinkaan alla. Poolokaulus lämmittää mutta se on aika väljä, joten luulen pärjääväni sen kanssa. Kaulukseni muistuttaa enemmän kilpikonnakaulusta kuin peruspooloa.

8 Comments

    1. Kiitos. Silmä lepää 50-luvun tyylissä, ja tässä sitä tuli alitajuisesti haettua. Vielä pitäisi saada vyötärö takaisin!

  1. Liisa, mistä hankit niskalampun? Kiinnostaa ja tarvitsisin.

Kirjoita kommenttisi tähän!