Kotikutoisesti 2020

Vuoden 2021 ensimmäinen viikko on takana. En huomannut koota blogini vuosikatsausta ihan vuoden alkuun, mutta tässä tulee: TOP 5 -listaus vuoden 2020 suosituimmista jutuista.

Viime vuosi oli Kotikutoisesti-blogin ensimmäinen kokonainen vuosi. Perustin blogin syyskuussa 2019. Julkaistuja juttuja on ollut tämä mukaanlukien 52 kpl. Tahti on viime aikoina ollut 2 -3 juttua kuukaudessa. Teitä lukijoita on ollut yli 36 000, mistä iso kiitos!

1.

Vuoden ylivoimaisesti suosituin artikkeli oli 12. kesäkuuta julkaistu mökkituliaisjuttu. Neuloin patalapun ontelokudelangasta Sinellin ohjeella. Muutin vain värit ja neuloin toisen tasaraitaiseksi. Käytin ensi kertaa nahkapaperia. Juttu piti ykkössijaa kesästä saakka ja jopa lisäsi suosiotaan joulua kohti. Ihanaa että olette tykänneet tästä! “Patalappuneuleena” neulottu patalappu on omakin suosikkini.

2.

Huovutetut lapaset syntyivät islantilaisneuleiden saaman jättisuosion vanavedessä. Juttu tuli ulos 11. joulukuuta, joten kauaa se ei tarvinnut noustakseen listallani kakkoseksi. Tiedän että näitä on ohjeeni mukaan tehty, ja olen herkällä korvalla seurannut neulojien (ja etenkin huovuttajien) kokemuksia. Lettlopista neulotut lapaset tarvitsevat aika kovan pesu- ja linkouskäsittelyn huopuakseen.

3.

Reissut kävivät vähiin viime vuonna. Kirjoitin tämän jutun juhannukseksi, kun olimme lähdössä pikku reissulle. Jutussa esittelin Facebookin neulontaryhmäläisten vinkkejä matkakäsityön kuljettamiseen. Ykköseksi nousi Alkon pullokassi, joten menin kiireesti lähimpään Alkoon. (Olin kuullut että kassi poistuu valikoimista.) Ostin sieltä loput kassit, joista arvoin lukijoiden kesken viisi. Kansikuvassa näkyvä nypyllinen neule on muuten valmis, ja teen siitä postauksen kevään aikana.

4.

Virkkauksesta tuli kevään mittaan itselleni uusi rakas harrastus. Olin löytänyt ihanan Novitan Strömsö-langan ja siitä teki mieli tehdä jotain. Päädyin tällaiseen virkattuun ja ketjupistoin kirjottuun, vähän meriaiheiseen tekstiiliin. Juttuni ilmestyi vapuksi. Se oli tekniikkakokeilu, ja kysyinkin silloin teiltä lukijoilta, mihin käyttäisit tätä tekelettä. Matto taisi olla yleisin ehdotus. Meillä se päätyi saunan eteisen seinälle.

5.

Oi korona. Viime keväänä haimme tietoa maskeista ja jaoimme kokemuksia. Veikkaan, että jokaisessa käsityöblogissa oli juttu itsetehdyistä kangasmaskeista, vaikka sellaisen käyttö ei ollut vielä suositus. Ompelin huhtikuussa kokeeksi 15 kangasmaskia Marttojen ohjeella ja samalla testasin ohjeen. Ohje on sinänsä ok., mutta nyt vaihtaisin nauhojen tilalle kuminauhat.

Kotikutoisesti 2021

Vuonna 2021 blogini perusaiheet pysyttelevät samoina kuin tähänkin saakka: neule, ompelu, virkkaus, kokeilut. Jotain uutta saattaa tulla lisää, mikä jää nähtäväksi. Käsityöt ja niiden ohjeet pysyvät kotikutoisen yksinkertaisina.

Huomasin, että TOP 5 -listallani on kaksi artikkelia, joihin liittyi arvonta. Sellainen olisi kiva järjestää tänäkin vuonna. On päässyt kokonaan unohtumaan!

Suurin osa teistä lukee blogiani kännykällä. Yritän jatkossakin rakentaa postaukset niin, että ne olisivat helposti luettavissa pieneltä näytöltä.

Kiitos että olet mukana <3 Jos mielessäsi on jokin aihe josta haluaisit lukea, kerro vaikka kommentoimalla tätä juttua. Voit myös lähettää kommenttisi tai toiveesi viestilaatikon kautta.

terkuin Liisa

Kirjoita kommenttisi tähän!